Imperial i105 WLAN Internet Radio Black
search
  • Imperial i105 WLAN Internet Radio Black

Imperial i105 WLAN Internet Radio Black

28 350,00 Ft
Bruttó (ÁFÁ-t tartalmazza) Kiszállítás/átvehető: 5 - 10 munkanapon belül
Rádió
Mennyiség
Rendelhető

 

Szállítási feltételek

  Személyes átvétel az Ön otthonában.

Szerviz kiszállítás kérése esetén, cégünk szállítja ki Önnek a terméket. Beüzemelés/Beszerelés

Imperial i105

Az Imperial i105 internetes rádió a Magic M6 platformra épül. Ez az áramkör kifejezetten internetes és hibrid (web, FM, DAB/DAB+) rádiókhoz készült, és sok márka különbözõ rádiója használja világszerte. A MediaYou.net webrádiós adatbázisával van összekötve, így jelenleg 34 ezernél több webrádiót képes elérni a világ minden részérõl ? Magyarországról 199-et ismer. Az Androidra és iOS-re is ingyenesen letölthetõ AirMusic alkalmazással távvezérelhetõ, az idõjárási információkat a WorldWeatherOnline.com oldalról veszi át. Különbözõ méretû, 320×240 pixel felbontású színes LCD-kijelzõt kezel (az i105-ben 6,1 cm képátlójú). Az i105 egy 76,2 mm átmérõjû teljes spektrumú, 5 Watt teljesítményû beépített hangszórót is tartalmaz, hátlapján pedig egy bassz-reflex nyílás segíti a mélyebb hangok reprodukálást. Bár egy hangszóróval sztereó hangzást nem élvezhetünk, de az oldalán található fülhallgató-kimeneten már sztereóban szól, sõt ezen keresztül akár egy sztereó erõsítõre is ráköthetõ, szükség esetén.

Az Imperial i105 otthoni számítógép-hálózatunkhoz vezeték nélkül, Wi-Fi-n keresztül tud csatlakozni. Belsõ antennát használva 802.11b/g/n sebességû 2,4 GHz-es hálózatokhoz tud kapcsolódni, illetve ezen keresztül éri el az internetet. Az több tízezer webrádiót különbözõ kategóriákba rendezve kínálja, de a rádiónk földrajzi helyzetét automatikusan felismerve külön menüpontba találjuk a helyi (pl. magyarországi) rádióadókat. A nekünk tetszõ webrádiókat egy gombnyomással a kedvencek közé menthetjük, majd a kedvencek listáját közvetlenül a rádió szív jelzésû elõlapi gombjával is elérjük. De az akár magyar nyelvre is állítható kezelõfelületen külön menüpontban megtaláljuk a legutóbb hallgatott webrádiókat is. Ha rádiót hallgatva kapcsoljuk ki a készüléket, a következõ bekapcsoláskor folytatódik az adott adó lejátszása.

A webrádiók adásán kívül saját zenéink (zenefájljaink) lejátszására is alkalmas az Imperial i105. Az alábbi lehetõségek közül választhatunk:

A készülék jobb oldalán található USB-aljzathoz számítógépes háttértárat (pendrive-ot, merevlemezt, stb.) csatlakoztatva , a kijelzõn és a mobilalkalmazáson is böngészhetõ annak tartalma, és a zenefájlok (MP3, AAC, FLAC, WMA, WAV, M4A (Apple Lossless nem) lejátszhatóak róla.
Az AirMusic mobilalkalmazás lehetõvé teszi az okostelefonunkon, tabletünkön tárolt zenék átjátszását az i105-re, hasonlóan mintha egy Bluetooth hangszórót csatlakoztatnák a mobilhoz, csak itt a hangminõség nem romlik, és zenelejátszás közben bármi mást is tudunk csinálni a telefonnal (pl. telefonálni), a háttérben az AirMusic alkalmazás folytatja a zenelejátszást.
Az i105 megjelenik számítógépeink, okos eszközeink számára hálózatunkon, mint szabványos DLNA-lejátszó. Így pl. a Synology NAS-ok webböngészõben elérhetõ Audio Station alkalmazása, vagy annak mobilos verziója, a DS audio app képes a NAS-on lévõ zenéket közvetlenül a rádiónkra kiküldeni, eközben egyáltalán nem terhelve a mobilt, számítógépet, sõt a lejátszás indítása után akár be is zárható az Audio Station vagy a DS audio app.

Az Imperial i105 egyéb érdekesebb funkció:

Ébresztõóra

Két független idõpont állítható be ébresztéshez, tetszõleges ismétlõdéssel (a hát bármely napján, napjain ismételhetõen). Ébredhetünk webrádióra, egy beépített dallamra, sípoló hangjelzésre vagy USB-s háttértáron lévõ zenefájl lejátszására. Természetesen az ébresztés hangereje is beállítható, ébresztéskor a legnagyobb elõlapi gomb megnyomásával 5 perc haladékot kérhetünk magunknak a felébredésre, majd ismét megszólal a riasztás.

Napközbeni szunyókálás

5, 10, 20, 30, 60, 90 és 120 perces visszaszámlálást tudunk beállítani magunknak pár mozdulattal, ezután a rádió riaszt minket. A kijelzõn folyamatos látható, hány perc van még hátra a riasztásig.

Elalvásidõzítõ

Itt beállíthatjuk, hogy 15, 30, 60, 90, 120, 150 vagy 180 perc múlva magától kapcsoljon ki a rádiónk. Ez hasznos lehet, ha pl. elalváshoz vagy a lakás elhagyásához készülünk, és nem szeretnénk, hogy szóljon a készülék, ha elaludtunk vagy távol vagyunk.

Elalvásrádió

Olyan webrádiók gyûjteménye, amelyek segítenek elaludni. Az elalvásidõzítõvel kombinálva remek segítség lehet akár gyerekeknek, akár felnõtteknek. Az alábbi kategóriák választhatók:

Madarak: madárcsicsergés (FM - Brazilian Birds)
Altató: altatódalok gyerekeknek (jelenleg nem mûködik)
Zongora: egyetlen zongorán játszott dalok (CalmRadio ? Solo Piano)
Esõ: esõ és vihar hangjai (Sleppscapes ? Rain)
Spa: relaxációs zenék (FM ? Destination SPA Radio)
Világegyetem: Sci-Fi filmek zenei témáit idézõ számok (SomaFM Space Station)
Hullám: tengeri hullámok hangjai (Abacus Ocean)
Fehér zaj: mesterséges zaj (jelenleg nem mûködik)

Idõjárási adatok elõrejelzéssel

Az Imperial i105 rádió kijelzõjének jobb felsõ sarkában folyamatosan látható a földrajzi helyzetünknek (automatikusan detektált vagy manuálisan beállított ? 42 magyar nagyváros választható) a kinti hõmérséklet és idõjárás, de a rádió készenléti állapotában a színes kijelzõn a pontos idõ mellett 4 napos elõrejelzés is megjeleníthetõ számtalan idõjárási adattal, mint pl. látótávolság, szélsebesség és irány, hõérzet, páratartalom, stb.

Extra funkciók mobilalkalmazáson keresztül

A mind a Google Play Áruházból, mind az Apple App Store-ból letölthetõ AirMusic Control okostelefonos alkalmazás a telefonból távirányítót varázsol rádiónkhoz. De ezen felül extra funkciókat is biztosít, úgymint:

Cserélhetõ fotó a rádió kijelzõjére, amely bekapcsoláskor, bootolás közben látható.
A mobilon tárolt zenék lejátszása a rádiónkon.
Belsõ telefon (intercom) funkció: a mobiltelefon mikrofonjával felvett hangüzenet átküldhetõ a rádióra (beszélhetünk így a lakás másik szobájában a rádiót hallgató családtagunkhoz).
Üzenetrögzítõ: hasonló ez elõzõ funkcióra, de a küldött hangüzenet nem lesz azonnal lejátszva, hanem egy, a kijelzõ bal felsõ sarkában villogó piros karika jelzi, hogy üzenet érkezett, amit a fõ kezelõgomb benyomására lehet lejátszani.
Az éppen hallgatott zeneszám dalszövegének megjelenítése webböngészõben.
Az éppen hallgatott zeneszám megkeresése Spotify-on (a Spotify alkalmazásnak is telepítve kell lennie a mobilunkon).
Multiroom zenelejátszás: több rádió szinkronba kapcsolható a lakáson belül.
Webrádiók kényelmes keresése a mobil billentyûzetét használva.

Az Imperial i105 fontosabb fizikai paraméterek:

Max. fogyasztás (készenlét/mûködés): 0,5/10 W
Méretek: 239×92×110 mm
Tömeg: 560 gramm
Tápellátás: 5 V, 2 A (USB-C kábelen keresztül, USB-s tápegység mellékelve)

Imperial
IMP-22-315-00

Adatlap

Garancia
12 hónap
Típus
Rádió
Hozzászólások (0)
Egyelőre nincs vásárlói vélemény.